Sunday 11 September 2011

MAKANAN DAN AGEN PENYUMBANG KANSER

Makanan dan Agen Penyumbang Kanser


  1. Berbentuk berasid: daging, telur, ayam. nasi,mee, mihun, makaroni,spageti, ubi kentang, gula, kek, coklat, susu, mentega, aiskrim, keju,kopi dan teh.
  2. Makanan yang mengandungi penambah: perisa tiruan, pewarna tiruan, pengawet, pemanis buatan, penaik, yis dan garam.
  3. Makan yang kurang zat: iaitu makan segera, makanan dalam tin, makanan ringan dan minuman berkarbonat.
  4. Gaya kehidupan kini iaitu tekanan, pencemaran alam sekitar, tidak aktif, merokok, seks bebas dan pengambilan alkohol........

APRICOT BANTU CEGAH PENYAKIT

Keratan Akhbar Mingguan Harian 11hb September 2011 (Ahad)

Sekali lagi mingguan harian telah mendedahkan keberkesanan Aprikot yang membantu mencegah penyakit....Ternyata selain kanser,, aprikot membantu mencegah mengurangkan keasidan serta toksin dalam darah.....dengan itu, ia akan membantu meningkatkan keseimbangan pH dalam tubuh serta memperlahankan penyebaran kanser , mengurangkan kandungan kolestrol dan membantu merawat penyakit jantung serta diabetis....

Vitamin B17, yang terdapat dalam aprikot bukan sahaja diperkatakan di Malaysia,, malah manfaatnya diakui seluruh dunia berdasarkan kajian saintifik dan klinikal.....

Biji aprikot yang diambil dan dimakan begitu sahaja berbahaya kerana ia terdedah kepada bakteria , kulat dan radikal bebas sewaktu proses penghantaran. ia juga boleh menyebabkan keracunan serta kesan sampingan kepada tubuh badan....